Ερευνα και στην Κύπρο για τη Χρυσή Αυγή

2013-09-20 20:25
 
Στοιχεία για τη δράση φασιστικών οργανώσεων παρέδωσε το ΑΚΕΛ στον υπουργό Δικαιοσύνης κ. Ιωνά Νικολάου. Τα στοιχεία, καθώς και φωτογραφικό υλικό παρέδωσε στον υπουργό Δικαιοσύνης προσωπικά ο γενικός γραμματέας του ΑΚΕΛ κ. Αντρος Κυπριανού: «Βεβαιώνουν τα στοιχεία αυτά ότι οι οργανώσεις στην Κύπρο σχετίζονται με την Χρυσή Αυγή και τους νεοναζί στη Γερμανία», είπε ο κ. Κυπριανού.
 
Στην ουσία πρόκειται για το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο «εθνικιστικό αδελφό κόμμα της Χρυσής Αυγής», όπως το αποκαλούν, το οποίο εδώ και λίγα χρόνια σημειώνει δράση στην Κύπρο. Μάλιστα ο κ. Κυπριανού παρέδωσε στοιχεία για τη μετατροπή κατασκηνώσεων σε πεδία στρατιωτικών ασκήσεων. Το κόμμα αυτό αντιγράφει τις μεθόδους και τη δράση της Χρυσής Αυγής. Στο site του φιλοξενεί  όλες τις δραστηριότητες της ακροδεξιού μορφώματος στην Ελλάδα, καθώς και τις δηλώσεις του κ. Ν. Μιχαλολιάκου, ενώ κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, ο κ. Ηλ. Κασιδιάρης βρισκόταν στην Κύπρο, προωθώντας την υποψηφιότητατου ακροδεξιού υποψηφίου.
 
Η Κύπρος έχει ταλαιπωρηθεί εξαιτίας παραστρατιωτικών δράσεων και το πρόβλημα των φασιστικών οργανώσεων θεωρείται από το ΑΚΕΛ, αλλά και από άλλα κόμματα αρκετά σοβαρό.
 
Ο υπουργός Δικαιοσύνης κ. Ιων. Νικολάου δήλωσε πάντως ότι από τα στοιχεία που του παρέδωσε το ΑΚΕΛ φαίνεται ότι προκύπτουν ζητήματα για διερεύνηση. Διευκρίνισε ωστόσο ότι δεν μπορεί να πει κατά πόσο αποτελούν αποδεικτικό υλικό για να οδηγηθούν κάποιοι ενώπιον της Δικαιοσύνης. Διαβεβαίωσε ότι θα παραδώσει όλα τα στοιχεία στην Αστυνομία και ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να επιδείξει καμία ανοχή σε τέτοιες δραστηριότητες αλλά και σε τέτοιες νοοτροπίες.
Πηγή:tovima.gr