Οι νεράϊδες των λουλουδιών

2014-08-23 21:38

Γράφει: Μαρία Κυρκίνη

Μια φορά κι έναν καιρό, ζούσε ένα κοριτσάκι με την οικογένειά της σε μια περιοχή της Αθήνας. Το σπίτι τους ήταν μεγάλο με έναν τεράστιο κήπο. Το κοριτσάκι ήταν ευτυχισμένο με την οικογένειά της, αλλά δεν ήταν ποτέ ευτυχισμένη στο σχολείο, ειδικά με τα παιδιά της τάξης της. Την κορόιδευαν, την αντιπαθούσαν, την ζήλευαν και πάντα της έκαναν άσχημη κριτική για την εμφάνισή της, για τις επιδόσεις της στο σχολείο κτλ. Δεν είχε φίλους κι όσες φίλες είχε στο τέλος την εγκατέλειπαν, λόγω της φήμης για εκείνη. Δεν έπαιζε ποτέ στο δρόμο μαζί με άλλα παιδιά, έπαιζε πάντα μόνη της. Η μοναξιά ήταν η φυλακή της.

 Όμως, μια μέρα η τύχη της χαμογέλασε.Το μικρό κοριτσάκι, βγήκε από το σπίτι στον κήπο για να παίξει. Ξαφνικά, κάτι άκουσε και άρχιζε να αναρωτιέται από πού προέρχεται ο ήχος που ακούστηκε. Το κοριτσάκι, ήταν ακίνητο για μερικά λεπτά μέχρι που δεν ένιωσε τίποτα ξανά κι έτσι συνέχισε το παιχνίδι.  Την επόμενη μέρα, το κοριτσάκι πήγε να παίξει ξανά στον κήπο με τα παιχνίδια της. Καθώς πήγε να κόψει ένα μεγάλο, όμορφο ροζ τριαντάφυλλο, ακούστηκε μια δυνατή φωνή.

‘’Μην το κόψεις!’’. Το κορίτσι τρόμαξε από  φόβο. Αναρωτιόταν τι συμβαίνει σε αυτόν τον κήπο. Μπροστά της, εμφανίστηκε μια νεράϊδα, λέγοντάς της, ‘’Μην φοβάσαι, δεν θα σου κάνω κακό. Είμαι η νεράϊδα της τριανταφυλλιάς. Σε κάθε φυτό υπάρχει μια νεράϊδα που το προστατεύει.’’ Η νεράϊδα αμέσως έδειξε στο κορίτσι τις υπόλοιπες νεράϊδες. Στον  κήπο ζούσαν πολλές πανέμορφες νεράϊδες. Αυτές οι νεράϊδες ήταν υπεύθυνες για την προστασία του κήπου. Κάθε νεράϊδα προστατεύει το αντίστοιχο είδος λουλουδιών.  Το κορίτσι έπαθε έκπληξη και δεν ήξερε τι να απαντήσει. ‘’Προστατεύετε τον κήπο? Είναι απίστευτο!’’

Η νεράϊδα της τριανταφυλλιάς της απάντησε, λέγοντας ‘’Ναι, θέλουμε έναν όμορφο κήπο με όμορφα λουλούδια, χωρίς να τα βλάπτει κανείς. Όποιος δεν τα βλάπτει, γίνεται φίλος μας. Θέλεις μια παντοτινή φιλία μαζί μας? Εμείς θα σε προστατεύουμε όπου και να είσαι’’.

Το κορίτσι ξετρελαμένο και πολύ χαρούμενο δέχτηκε. ‘’Πόσο χαρούμενη νιώθω που είστε κοντά μου! Ποτέ δεν πίστευα κάτι τέτοιο! Είστε όλες υπέροχες!’’

Οι νεράϊδες, από τότε έγιναν οι καλύτερες φίλες και προστάτιδες του κοριτσιού, σε όλη της την ζωή. Ακόμα και στις πιο δύσκολες καταστάσεις, την προστάτευαν και την οδηγούσαν στον σωστό δρόμο. Το κορίτσι ποτέ δεν έβλαψε τον εαυτό της για κανέναν και για τίποτα. Ποτέ δεν αγάπησε ανάξιους ανθρώπους, που θα την πλήγωναν άσχημα. Ποτέ δεν επέλεξε λάθος επαγγελματικό προσανατολισμό, με αποτέλεσμα να απογοητευτεί. Ποτέ δεν έκανε πράξεις που θα την έκαναν να νιώθει ντροπή. Χάρη στις όμορφες νεράϊδες, το κορίτσι απέκτησε μια ευτυχισμένη ζωή.