Συναυλία για την παρουσίαση του Canto General του Μίκη Θεοδωράκη

2014-03-22 10:28

 

Με αφορμή την συμπλήρωση των 40 χρόνων από την σύνθεση και πρώτη παρουσίαση του έργου  Canto General & τα 100 χρόνια από την γέννηση του νομπελίστα Χιλιανού ποιητή Pablo Neruda.

Μια μοναδική συναυλία θα λάβει χώρα στις 27 Μαρτίου του 2014, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, που γιορτάζει δύο λαούς και τιμά τα δύο μνημειώδη έργα του Μίκη Θεοδωράκη: Το «Canto General» του Πάμπλο Νερούντα και το «Romancero Gitano» του Λόρκα.

Τα έργα ερμηνεύει η εξαιρετική Χιλιανή μεσόφωνος Maria Isabel Vera Rodriguez δίπλα σε αξιόλογους Έλληνες καλλιτέχνες. 

Η συναυλία, η οποία αποθεώνει την Ισπανία και τη Λατινική Αμερική του Μίκη Θεοδωράκη, δίνεται με αφορμή τη συμπλήρωση των 40 χρόνων από τη σύνθεση και την πρώτη παρουσίαση του έργου «Canto General» και τα 110 χρόνια από τη γέννηση του νομπελίστα Νερούντα. 

Διευθύνει ο Λουκάς Καρυτινός. Δίπλα στην Rodriguez θα εμφανιστεί και ο Έλληνας βαρύτονος Χάρης Ανδριανός. Στο πιάνο η Τατιάνα Παπαγεωργίου, ενώ αφηγητής θα είναι ο Σάκης Τόδουλος. 

Στην εκδήλωση συμμετέχει το Ίδρυμα Θώραξ  για να γιορτάσει τα 20 και πλέον χρόνια έργου και να τιμήσει τους δωρητές του με αποκορύφωμα τις δωρεές προς το  νοσοκομείο Ευαγγελισμός.

Πηγή:protothema.gr